Το ΔΣ του συλλόγου τριτέκνων Ν. Λακωνίας «ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ»

E-mail : triteknoilakonias@yahoo.gr


ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
Διεκδικούμε
την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των
τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο
1910/1944.
Διεκδικούμε
την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως
ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της
προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων,
ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων
περί πολυτεκνίας

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
 ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ



          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Ο ΑΡΚΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                       Μεγαλόπολη 30-11-2012

 

Αξιότιμοι κύριοι, μέλη
  της Διακομματικής Επιτροπής για θέματα φορολογίας, και βουλευτές της τριμερούς Κυβέρνησης,

 

ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΈΚΝΑ

 

Πού θέλετε να οδηγήσετε τις οικογένειες με παιδιά και μάλιστα με τρία και άνω;

Μα είναι δυνατόν να εξισώνετε ο άγαμος ή χωρίς τέκνα έγγαμος να επιβαρύνεται λιγότερο από έναν οικογενειάρχη με τρία παιδιά και άνω;

Σε ποιό σημείο του Συντάγματος το γράφει ή το υπονοεί;

Πού είναι η αναλογική συμμετοχή(άρθρο 4) και στήριξη της οικογένειας(άρθρο 21);

Έχετε εξαθλιώσει ήδη το 35% των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω. Ξεπερνάει το 50% των οικογενειών με τρία παιδιά και άνω που έχει ένα μέλος τουλάχιστον άνεργο.

Αυτές τις οικογένειες θέλετε ακόμη περισσότερο να τις τιμωρήσετε;

Επαναφέρατε

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Φοιτητικό επίδομα 2013: το δικαιούμαι; Πώς θα το πάρω;





Τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις στις κατά τόπους ΔΟΥ και να λάβουν το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ, εντός του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, έχουν οι οικογένειες φοιτητών οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις που βρίσκονται μακριά από την κύρια κατοικία τους. Σύμφωνα με όσα προβλέπει...






- Ο φοιτητής να είναι Ελληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Ο φοιτητής να διαμένει σε μισθωμένη οικία, λόγω των σπουδών του σε πόλη άλλη από αυτήν στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία της οικογένειας.


- Στην πόλη όπου σπουδάζει ο φοιτητής να μην έχουν ο ίδιος ή οι γονείς του πλήρη κυριότητα ή επικαρπία σε άλλη κατοικία. Το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θεωρείται ως μία πόλη. Επίσης θεωρείται ως μία πόλη ο νομός Αττικής, πλην όλων των νησιωτικών περιοχών του, καθώς και των πόλεων και περιοχών του που απέχουν περισσότερο από 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Οι πόλεις και περιοχές αυτές θεωρούνται αυτοτελείς πόλεις.


- Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Το όριο των 30.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του πατέρα, της μητέρας και των ανήλικων τέκνων τους από κάθε πηγή.


- Οι γονείς των φοιτητών πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη χορήγησή του στις ΔΟΥ που είναι αρμόδιες για τη φορολογία των εισοδημάτων τους, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε έτους. Η αίτηση, η οποία έχει ταυτόχρονα και τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης, πρέπει να αναζητηθεί από τη ΔΟΥ φορολογίας του δικαιούχου. Μαζί με την αίτηση πρέπει να υποβληθεί και αντίγραφο του μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο φοιτητής διαμένει σε μισθωμένη οικία που βρίσκεται σε πόλη άλλη από αυτήν στην οποία κατοικεί η οικογένειά του. Το μισθωτήριο πρέπει να είναι θεωρημένο από τη ΔΟΥ στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Γίνονται δεκτά και φωτοαντίγραφα επικυρωμένα. Αν το φωτοαντίγραφο δεν είναι επικυρωμένο από άλλη Αρχή η επικύρωσή του μπορεί να γίνει από τον υπάλληλο που παραλαμβάνει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.


- Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει στο μισθωτήριο συμβόλαιο να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.


- Εάν ο φοιτητής διαμένει σε ξενοδοχείο ή πανσιόν, πρέπει να προσκομίσει βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης συνεχόμενης διαμονής σ' αυτό καθώς και απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε επικυρωμένο αντίγραφο. Η δίμηνη διαμονή πρέπει να έχει συμπληρωθεί εντός του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους και μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε έτους.
 
 


πηγη...http://taxalia.blogspot.com/2012/11/2013_26.html

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα


Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα
Πίνακες με το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα ώστε να λάβουν το επίδομα





Με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα χορηγούνται πλέον τα «ψαλιδισμένα» οικογενειακά επιδόματα σε όσους προστατεύουν 1, 2, 3, 4 ή και παραπάνω τέκνα σε αντικατάσταση ολων των άλλων επιδομάτων καθώς και την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά.

Το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Βουλή και η οποία προβλέπει ότι ολόκληρο το νέο επίδομα θα λαμβάνουν όσες οικογένειες βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας.

Αυτό διότι τα νέα εισοδηματικά κριτήρια που τίθενται σε συνδυασμό με τον αριθμό των παιδιών αλλά και για πρώτη με τον αριθμό των γονέων (υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τις μονογενεϊκές οικογένειες) είναι αρκετά χαμηλά και πολύ είναι αυτοί που είτε δεν θα λάβουν το νέο επίδομα για τα τέκνα που προστατεύουν είτε θα είναι αρκετά χαμηλότερο από τα ισχύοντα μετά και την επικείμενη κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τα παιδιά.

Για να υπολογίσει κανείς το ετήσιο εισόδημα που πρέπει να έχει προκειμένου να είναι μέσα στα εισοδηματικά κριτήρια που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, θα πρέπει να προχωρήσει στην εξής μαθηματική πράξη. Να διαιρέσει το ετήσιο εισόδημα του με συντελεστή 1,16 αν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα προστατεύομενο τέκνο, με συντελεστή 1,5 αν πρόκειται για οικογένεια (δύο γονείς) με 1 παιδί, με συντελεστή 1,66 αν πρόκειται για οικογένεια με 2 παιδιά, με συντελεστή 1,83 αν πρόκειται για οικογένεια με 3 παιδιά και με συντελεστή 2 αν πρόκειται για οικογένεια με 4 παιδιά.

Από τη πηλίκο της συγκεκριμένης πράξης θα διαπιστώσει αν εντάσσεται στα εισοδηματικά κριτήρια που πρόκειται να θεσπιστούν και τι ύψος επιδόματος θα λάβει.

Για παράδειγμα, οικογένεια με 1 παιδί για να λάβει ολόκληρο το ετήσιο επίδομα των 480 ευρώ (40 ευρώ Χ 12 μήνες) θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 7.000 ευρώ. Αν το εισόδημα της εν λόγω οικογένειας είναι από 7.000 ευρώ έως 14.000 ευρώ τότε θα λάβει τα 2/3 του επιδόματος (320 ευρώ) και αν το ετήσιο εισόδημα είναι από 18.001 έως 27.000 ευρώ τότε το επίδομα θα περιοριστεί στο 1/3 δηλαδή στα 160 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την εφαρμογή του αυξημένου αφορολογήτου για ένα προστατευόμενο τέκνο το ετήσιο όφελος για την ίδια οικογένεια είναι 200 ευρώ.

Tο επίδομα της παρούσας διάταξης καταβάλλεται για τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και το απορφανισθέν τέκνο ή τα απορφανισθέντα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια και επήλθε θάνατος και των δύο γονέων



Παρακάτω υπάρχουν αναλυτικοί πίνακες για το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα που πρέπει να έχουν οι οικογένειες με παιδιά ώστε να λάβουν το νέο επίδομα.



Οικογένεια με 1 παιδί

Ετήσιο εισόδημαΝέο ετήσιο επίδομα

Έως 9.000 € 480 €

9.001 € έως 18.000 € 320 €

18.001 έως 27.000 € 160 €

27.001 και άνω 0 €


Οικογένεια με 2 παιδιά

Ετήσιο εισόδημαΝέο ετήσιο επίδομα

Εως 10.000 € 960 €

10.001 € έως 20.000 € 640 €

20.001 € έως 30.000 € 320 €

30.001 και άνω 0 €

Οικογένεια με 3 παιδιά

Ετήσιο εισόδημαΝέο ετήσιο επίδομα

Εως 11.000 € 1.560 €

11.001 € έως 22.000 € 1.040 €

22.001 € έως 33.000 € 520 €

33.001 και άνω 0 €


ΠΗΓΗ:tovima

 

 

 
 
.


ΛΗΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


 
Σύμφωνα με την από 6.11.2012 Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και  Αθλητισμού, το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα σε δύο μέτρα για Μετεγγραφές Φοιτητών:


 


1)   Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.


2)   Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ



ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

 

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΚΝΩΝ

 

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης  διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τέσσερις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής:

 

 

Α. Έως 6000 ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα

 

Β .Από 6001 ευρώ έως 12000 ευρώ τα 2/3 του επιδόματος

 

Γ. Από 12001 ευρώ έως 18000 ευρώ το 1/3 του επιδόματος

 

 

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτωμένων τέκνων ως εξής:

 

40 ευρώ τον μήνα για ένα εξαρτώμενο τέκνο

 

80 ευρώ το μήνα για δύο εξαρτώμενα τέκνα

 

130 ευρώ τον μήνα για τρία εξαρτώμενα τέκνα

 

 

Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.

 

Το επίδομα καταβάλλεται στα άγαμα τέκνα έως το 18ο ή 19ο έτος εφ΄ όσον φοιτούν στην μέση εκπαίδευση. Εάν φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καταβάλλεται έως τον χρόνο φοίτησης της σχολής και όχι πάνω από 24 ετών.

 

 

Ως κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται: Το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο πρώτος γονέας έχει στάθμιση 1, ο δεύτερος γονέας στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο στάθμιση 1/6.

 

 

Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το καθαρό, ετήσιο, οικογενειακό εισόδημα (φορολογητέο εισόδημα) διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

Κλειστά τα γραφεία των Τριτέκνων Λακωνίας λόγω απεργίας











 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Ν. Λακωνίας «Οι Λάκωνες» ενημερώνει ότι λόγω της Γενικής Απεργίας 6 - 7 Νοέμβρη , τα γραφεία του συλλόγου μας θα παραμείνουν κλειστά. Καλούμε αύριο το απόγευμα τα μέλη μας να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από σωματεία και φορείς. Τα γραφεία μας θα λειτουργήσουν κανονικά την επόμενη Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 6-8 μ.μ.

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ 1.1.2013

 


Τα επιδόματα από τον ΟΓΑ, θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από επιδόματα που θα καταβάλλονται μέσω τραπεζικών λογαριασμών βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

 

Τα νέα επιδόματα θα ανέρχονται,

 

σε 40 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί,
40 ευρώ το μήνα για το δεύτερο,
50 ευρώ για το τρίτο.
Τα ποσά αυτά θα δίνονται σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ,
μειωμένα στα 2/3 σε οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ,
και μειωμένα στο 1/3 σε οικογένειες από 20.000 έως 30.000 ευρώ.
Εάν το εισόδημα της οικογένειας είναι μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ δεν θα της χορηγείται κανένα επίδομα!


ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 11/4/2012 ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΑΔΕΛΦΟ ΦΟΙΤΗΤΗ



 


 

Ο Υπουργός Παιδείας με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι ισχύει ο Ν 4071/ 11/4/2012, άρθρο 44, στο οποίο καταργούνται όλες οι διατάξεις των Μετεγγραφών Φοιτητών, αλλά μέσα στις Ειδικές Κατηγορίες προστίθενται επί πλέον από Πολύτεκνους, Τρίτεκνους, ΑΜΕΑ, υποψήφιοι με αδελφό ενεργό φοιτητή, υποψήφιος ορφανός από τον ένα η και δύο γονείς, υποψήφιος  με γονείς, τέκνα, αδέλφια,
συζύγους που είναι Αμεα, τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας, πολύδυμα τέκνα.

 
ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ Ο ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΔΕΛΦΟ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΑΝ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΑΝ ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ