Το ΔΣ του συλλόγου τριτέκνων Ν. Λακωνίας «ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ»

E-mail : triteknoilakonias@yahoo.gr


ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
Διεκδικούμε
την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των
τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο
1910/1944.
Διεκδικούμε
την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως
ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της
προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
Δηλαδή να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων,
ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων
περί πολυτεκνίας

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Aπό την Τετάρτη η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων



Ξεκινά από την Τετάρτη 24 Ιουλίου η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών.

Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ. Η δε διαδικασία αφορά στους πρώτους 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έγινε εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την ΓΓΠΣ, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους ελέγχους.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές στους υπόλοιπους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων.

Η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, αρμόδια για το σχεδιασμό της οικογενειακής πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και τη ΓΓΠΣ εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί απρόσκοπτη η καταβολή των επόμενων δόσεων για το 2013.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μετακινούνται κατά προτεραιότητα οι «διαθέσιμοι» τρίτεκνοι

Στην εν μέρει ικανοποίηση του αιτήματος πολλών βουλευτών για τους τρίτεκνους υπαλλήλους που εντάσσονται στη διαθεσιμότητα,  με προεξάρχοντα τον Κ.  Κοντογεώργη (ΝΔ) προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με την τροποποίηση στο πολυνομοσχέδιο, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος  ανακοίνωσε ταυτοχρόνως ότι με υπουργική απόφαση θα οριστούν εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ανταποκρίνεται με τη ρύθμιση αυτή στο σχετικό αίτημα βουλευτών των περισσότερων πτερύγων της Βουλής να εξαιρεθούν οι τρίτεκνοι από τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Κατόπιν της αποδοχής εκ μέρους του υπουργού ήρε τις επιφυλάξεις του και δήλωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργης, ο οποίος είχε προηγουμένως ζητήσει εξαίρεση από το καθεστώς της διαθεσιμότητας των τρίτεκνων, θέτοντας μάλιστα θέμα καταψήφισης των σχετικών με τη διοικητική μεταρρύθμιση άρθρων.
πηγη...http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/metakinountai-kata-proteraiotita-oi-diathesimoi-triteknoi

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Τροπολογία στο άρθρο 81 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012, του Ν.4093/2012 και του Ν.4127/2013 και άλλες διατάξεις», κατέθεσαν χθες ο Βουλευτής Λέσβου, Παύλος Βογιατζής και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας.
Στην Τροπολογία που αφορά στη Δημοτική Αστυνομία, οι δύο Βουλευτές ζητούν να μεταταχθούν στους οικείους, νησιωτικούς δήμους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, των οποίων οι θέσεις καταργούνται.
Οι κ.κ. Βογιατζής και Κόνσολας αναφέρονται στα προβλήματα που δημιούργησε τους νησιωτικούς δήμους ο Καλλικράτης αλλά και η κατάργηση οργανικών θέσεων, την ίδια στιγμή που απαγορεύθηκαν οι προσλήψεις, με αποτέλεσμα κάποιοι δήμοι να λειτουργούν οριακά, γι’ αυτό και ζητούν από τους συναρμόδιους Υπουργούς να κάνουν δεκτή την Τροπολογία τους.
Για το ίδιο Σχέδιο Νόμου και στο πλαίσιο στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, συνυπέγραψε και κατέθεσε επίσης, μαζί με άλλους 25 Βουλευτές, Τροπολογία που αφορά στα άρθρα 80, 81 και 82, και την εξαίρεση των οικογενειών με τρία παιδιά από το μέτρο της διαθεσιμότητας που προβλέπεται για τους σχολικούς φύλακες, τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας και τους εκπαιδευτικούς.

Αιτιολογική έκθεση:
Δεδομένης της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και της ανάγκης στήριξης των οικογενειών με τρία παιδιά, προτείνεται οι ανωτέρω οικογένειες να εξαιρεθούν από την διαθεσιμότητα που προβλέπουν τα άρθρα 80, 81 και 82και του παρόντος σχεδίου νόμου για τους σχολικούς φύλακες, τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας και τους εκπαιδευτικούς αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν3454/2006 (ΦΕΚ 75 Α ) την ιδιότητα του τριτέκνου αποκτούν: γονέας ή γονείς οι οποίοι έχουν την γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών παιδιών από τον ίδιο ή διαφορετικούς γάμους ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων ή εκτός γάμου γεννηθέντων, τα οποία α) είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23) έτος της ηλικίας τους, ή β) φοιτούν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25) έτος της ηλικίας τους. Στα τρία παιδιά περιλαμβάνονται και τα τέκνα με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως , ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Προτεινόμενη ρύθμιση:
Τα άρθρα 80 παρ. 2 και 81 παρ. 2να τροποποιηθούν ως εξής:
Το εδάφιο β’ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου δεν καταλαμβάνει:
Α) τον υπάλληλο που είναι ανάπηρος σε ποσοστό 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 ως 3 του άρθρου πρώτου του ν.1910/1944 (Α’ 229) ή τρίτεκνος κατά την έννοια του άρθρου 3 του ν. 3454/2006 (Α’75), εφόσον τα τέκνα που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις των ν. 1910/1944 και 3456/2006, συνοικούν με αυτόν και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε.
Το άρθρο 82 παρ. 3 εδάφιο α , περ. α) να τροποποιηθεί ως εξής:
3. Κατ’ εξαίρεση της προηγούμενης παραγράφου δεν τίθενται σε διαθεσιμότηταα) υπάλληλος που είναι ανάπηρος σε ποσοστό 67% ή πολύτεκνος κατά την έννοια των παραγράφων 1 ως 3 του άρθρου πρώτου του ν.1910/1944 (Α’ 229) ή τρίτεκνος κατά την έννοια του άρθρου 3 του ν. 3454/2006 (Α’75), εφόσον τα τέκνα που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις των ν. 1910/1944 και 3456/2006, συνοικούν με αυτόν και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε, όπως ισχύει.

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2013

Οι προτείνοντες βουλευτές
Μαρία Β. Αντωνίου, ΒουλευτήςΚαστοριάς
Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ, ΒουλευτήςΔωδεκανήσου
Κ. Κουκοδήμος
Λάζαρος Τβδαρίδης
ΚυριαζίδηςΔ.
Γιώργος Ορφανός
ΛέναΜακρή
ΠαύλοςΒογιατζής
Σκόνδρα Ασημίνα
Μαρκόπουλος Κων/νος
Λεονταρίδης Θεόφιλος
ΒλάχοςΓιώργος
ΣταμενίτηςΔιονύσης
ΣαμπατζιώτηςΔημήτρης
ΚοψαχείληςΤ.
Μάνη-ΠαπαδημητρίουΆννα
ΚατσαφάδοςΚων/νος
Κεφαλογιάννης Ιωάννης, ΒουλευτήςΡεθύμνου
Ταγαράς Νίκος, ΒουλευτήςΚορίνθου
ΜπατσαράΓεωργία
ΚέλλαςΧρήστος
ΆνναΑσημακοπούλου
ΆνναΚαραμανλή
ΚώσταςΤσιάρας
ΦεβρωνίαΠατριανάκου, ΒουλευτήςΛακωνίας
Γιώργος Στύλιος, βουλευτήςΆρτας